Door het gebruik van rocailles is het mogelijk om allerlei stijlen, vormen en kleuren combineren.

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Goudmaker-2

2010

coming soon

Hanepotjes

2009

coming soon

Oktober

2008

De steen in het midden is een dolomiet uit Duitsland. Dat is zeer dunne cabochon, helemaal plat. De rest is borduurwerk met lederen achterzijde.

Gloria Mundi

2008

De cabochon is agaat.

Merels

2008

Lente, maart, vogels, nestjes, eitjes...

Goudmaker

2008

Rocailles: Miyuki Delica's 11/0, Miyuki rocailles 15/0 en 8/0. Cabochon: turkoois; kleine steentjes: malachiet en kornalijn. Techniek: peyote

Moeras

2008

De cabochon is onyx, de mos is van kraaltjes...

Gloria Mundi

2008

De cabochon is jadeite; de rest is heel simpel...

Zeecadeautjes

2007

Zogenaamd 'mos', één van de Russische rijgtechnieken. De set bestaat uit een ketting en oorbellen, en is gemaakt van onder andere drie verschillende soorten koraal, parels en schelpen. De cabochons zijn ingepakt met hele kleine rocailles, maat 18/0.

Hemel

2006

Ook voor het maken van deze set heb ik gebruik gemaakt van malachiet en fluoride.

Vlinderanatomie

2006

Vrije vorm rijgen is te omschrijven als schilderen met rocailles. Voor het maken van deze set gebruikte ik verschillende soorten en maten rocailles, malachiet en fluoride.

De Van Gogh nachthemel

2006

Deze armband doet me aan een bekend kunstwerk denken. Ook hier heb ik weer gebruik gemaakt van malachiet en fluoride.

Regenboogvisje

2005

Wie zegt dat de regenboog helder is? In werkelijkheid is de regenboog licht en melkbleek.

Krul

2006

Ik hou van krommingen en krullen, ze hebben een eigen manier van bewegen. Voor het maken van dit collier heb ik onder andere citrien, barnsteen en maansteen gebruikt.

Krul-2

2007

De mooie kromme citrien is met krullen in vrije vorm ingepakt middels de diagonale peyote rijgtechniek. Het lijkt op witte kool ...

Daisy

1994

Actrice Inga Ilm met het kralenmutsje 'Daisy' in een theaterstuk dat gebaseerd is op 'Tender Is the Night' van Fitzgerald. Die klein foto is de einige die lukt me nu door Google vinden.

Daisy-2

2004

Theater set: mutsje, collier en oorbellen

Rode orde

1996

Dit enorm barbaarse gerdan is geweven op een kralenweefraam. De werktitel was 'medaille voor eenvoud'. Gerdan, of gaitan, is een traditioneel Oudslavisch borstsieraad op twee brede linten voor vrouwen.

Witte orde

1999

Nog een geweven gerdan. Soms moet je gewoon breken met de gangbare kleurencombinatie. Wit, hemelsblauw en lichtpaars op een intens rode draad? Waarom niet? Heel vaak speelt ook de draadkleur een rol in het kleurenpalet.

Sering

2003

Een ketting gemaakt met de koraaltechniek doet vaak denken aan koraal, maar het kan ook op wat anders lijken ... bijvoorbeeld op sering!

Sering-2

2008

Deze ketting heb ik op bestelling gemaakt. Omdat ik een enorme hekel heb mezelf te herhalen in mijn werk, heb ik deze ketting weliswaar geregen met de koraaltechniek maar er wel een andere invalshoek voor genomen.

Sneeuwkoningin

2002

En weer koraal.

Vuur

2003

Voor de cabochon heb ik gebruik gemaakt van koraal. 'Vuur' heb ik met mijn favoriete peyote krullen gemaakt.

Lente

0

En nog eentje tussendoor - eenvoudig. Met gekleurde bonen.

Serdolik

2004

Serdolik is in 't Russisch bloedrood kornalijn, en het betekent 'als een hart'. Deze harten kun je in de Krim nog veel tegenkomen, jammer genoeg elk jaar minder en minder ...